Orchideás esküvői torta

július 16, 2013Bojtor ÉvaTorták2

orchideás esküvői torta

Mikor egy fiatal pár élete egyik legnagyobb eseményének fő attrakcióját az ember lányára bízza, bizony megremeg a kéz! :-) Hiába készítettem már viszonylag sok cukrászati terméket, egy esküvői torta mindig más.. Ebben az esetben hatalmas bizalom árad a cukrász felé, amit mindenképpen meg kell hálálnunk azzal, hogy megtesszük a tőlünk telhető legjobbat, és igyekszünk a legjobb tudásunk szerint elkészíteni a pár tortáját! Ráadásul Melinda, a menyasszony (azóta újdonsült feleség :-)) a középiskolai osztálytársam is  volt, így duplán össze kellett szednem magam a nagy napjukra.

Már hónapokkal ezelőtt jöttek-mentek a levelek az elképzeléseket illetően, mit ne mondjak, gyakorlatilag teljesen átírtuk mind a formát, mind az ízvilágot a beszélgetések folyamán. :-)

 

Az eredeti elképzelés egy 3 emeletes szív alakú torta volt, a végleges verzió mégis az örök klasszikus, a kerek forma maradt. :-) Ízvilágát tekintve viszonylag kevesebb kérdés merült fel, hiszen mindenki kedvence, a tejszínes csokoládé mellett döntöttünk, kivételesen nem kakaós piskótával, hanem sárgával. Érdekes, hogy mennyire más ízharmónia jelenik meg, ha kihagyjuk a lapokból a kakaót, az az igazság, hogy mostanában ez a verzió nekem sokkal de sokkal jobban ízlik, mint a sötét! :-)

 

A virágokat már a nagy esemény előtt egy héttel elkészítettem, hogy egészen biztosan kiszáradjanak. Hihetetlen aprólékos munka, de megéri a fáradtságot, hiszen igazán szép lesz a végeredmény. Ezt követően néhány napig gyűjtöttem a lelki erőt és az energiát, hogy minden simán menjen, semmit ne szúrjak el! :-)

orchideás esküvői torta 2

Mivel már jó ideje Budapesten élek, Melindáék viszont még mindig a  szülővárosomban, ezért haza kellett telepítenem az eszközeimet szüleimhez, ahol a munka dandárja is folyt két napon keresztül. :-) Nagyon izgultam, hogy mindent eltettem-e, semmit sem szerettem volna a fővárosban hagyni, hiszen 180 km-t megtenni a kedvenc ételragasztómért nem lett volna éppen szívderítő érzés.. :-) Hála Istennek viszont minden rendben volt, sikerült minden szükséges eszközt bepakolnom egy hatalmas bőröndbe, és én is épségben hazaértem drága férjem segítségével, aki autóval hazaszállítmányozott. :-)

Egy ilyen torta elkészítése kb. két napot vesz igénybe, hiszen az egyes folyamatok között mindenképpen hűteni kell a tortát. Mikor készen lettem vele, és egymásra raktam az emeleteket, egész egyszerűen arra a következtetésre jutottam, hogy nem bírom el!! :-D Szegény anyukámmal cipeltük hűtőbe be, hűtőből ki az “építményt”, így is a végső simításokat már a nyitott hűtőajtó előtt végeztem, ami nem éppen energiatakarékos viselkedés, de nem szerettem volna tovább kísérteni a sorsot, hogy esetleg elejtjük..

Mikor készen lettem, és az utolsó virág is a helyére került, mélyet sóhajtottam, és elégedetten csuktam be végre a hűtő ajtaját.. Szegény férjemre viszont várt még egy nagy kihívás, hiszen a tortát el kellett juttatnunk az esküvő helyszínéül szolgáló étterembe.. Azt a 20 percet, amit én a hátsó ülésen a tortával az ölemben átéltem, nem kívánom senkinek! :-D Szó szerint rimánkodtam a Jó Istennek, hogy ne történjen semmi baj, ne sérüljenek a virágok, és úgy általában minden rendben legyen. Imám meghallgatásra talált, mert épségben megérkeztünk az étterembe, és bár a férjem nem nevezhető éppen gyenge férfinak, láttam, hogy meghajlott a dereka, mikor cipelte a hűtőkamrába a tortát! :-D Ezúton is nagyon köszönöm neki a segítségét, nélküle nem tudom hogyan oldom meg.. :-)

orchideás esküvői torta 3

Hazaérve egy pohár jeges limonádéval ajándékoztam meg magam, és közben felelevenedtek bennem a saját esküvőm emlékképei, amiket soha sem felejtek el.. :-) Azt kívántam Melindáéknak is, hogy éljék meg az ő napjukat olyan szeretetben, boldogságban, ahogyan én tettem a saját esküvőmön, hiszen ezek a pillanatok egész további életében elkísérik az embert kitörölhetetlenül.. :-)

 

Sok boldogságot kívánok az ifjú párnak! :-)

 

 

 

 

 

 

Kövess RSS csatornám segítségével. Szólj hozzá, ha szeretnél vagy küldj üzenetet.

Kapcsolódó tartalmak

2 Comments

 1. Nagy Melinda2013-07-17 at 20:07Válasz

  Kedves Évi!
  Nagyon szépen köszönjük a csodálatos tortát! :)
  Sok boldogságot kívánunk nektek! :)
  Meli&Zoli

  • Bojtor Éva2013-07-17 at 20:11VálaszSzerző

   Ilyen párnak öröm esküvői tortát készíteni! :-) Én is nagyon sok boldogságot kívánok Nektek! :-)

Írj bátran, ha szeretnél…

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*