Virágos születésnapi torta egy tündéri kislánynak

július 22, 2013Bojtor ÉvaTorták0

virágos torta

A tündérke pedig nem más, mint bátyámék kislánya, aki ugyan még csak “most” született, de máris eljött az első születésnapja.. :-) Természetesen e jeles nap alkalmából újra hazalátogattam szüleimhez, és elkészítettem ezt a tortát, amit az ünnepelt ugyan még csak  vajmi kevéssé értékelt, -legfeljebb kíváncsian méregette mi is lehet ez-, mi felnőttek azonban jóízűen elfogyasztottuk.. :-)

 

Bíborka elsőként az egyik nagyobb virág szirmát kezdte el kóstolgatni, majd mivel úgy döntött, ez egész ehető, a belbecsre is kíváncsi volt.. :-) Meg is tanulta ezen a hétvégén az első szavát, ami a következőképpen hangzik fonetikus átírásban: “aggyá’, aggyá’, aggyá’!!!” :-D

virágos torta 2

A torta töltete egyébként fekete erdő volt, ami bár egyike a legmacerásabb tradicionális krémeknek, de természetesen mindent a családért, és az ünnepeltért! :-)

Mivel újra otthon, a szüleimnél dolgoztam ezen a tortán, lassan el kell gondolkodnom rajta, hogy az eszközeim pakolgatása, szállítása, és cipelése helyett oda is telepítek néhány eszközt vészhelyzet esetére. Viszont mivel amúgy is tele van még a szülői ház az ilyen-olyan kacatjaimmal (csak soha nem azokkal, amik kellenének), ezért erről az ötletemről nagyon hamar lemondtam.. :-) Annál is inkább, mert a hangos gondolkodásomat hallva anyukám összeráncolt szemöldöke és kérdő tekintete lelohasztotta minden lelkesedésem.. :-D

Számomra nagyon fontos, hogy az ünnepelt ne csak tortát kapjon a születésnapján, hanem külsőségekben is megadjuk a módját. Ezért már napokkal ezelőtt jól bevásároltam színes lufikból, amiket aztán édesanyámék ebédlőjében a csillártól kezdve a falon át mindenhova felaggattam. :-)

virágos torta 4Idén sikerült lufi porondon egy igazán vicceset választani.. :-) A zacskóban mindösszesen 10 centis lufi felfújva majdnem másfél méteres lett és kukac formájú.. :-) Drága férjem tüdeje bírta el egyedül ezt a nagy munkát, nekem a könnyem is kicsordult a nevetéstől ahogy kezdett végső formát ölteni ez a lufióriás, úgy tűnt, soha sem ér el a végébe a levegő.. :-D Képet sajnos nem tudok róla mutatni, de ha rábukkantok, mindenképpen vegyetek, hatalmas buli, és kettőt felfújva még testvéreknek is tökéletes, hiszen fájdalom nélkül lehet püfölni vele egymás fejét.. :-)

Igazán jó kis hétvége volt, egy tündérke egy éves születésnapjával egybekötve. Kívánom neki, hogy még legalább százat ünnepeljen hasonlóan szeretetteljes környezetben. Nagyon boldog születésnapot még egyszer Bíborka! :-)

 

 

Kövess RSS csatornám segítségével. Szólj hozzá, ha szeretnél vagy küldj üzenetet.

Kapcsolódó tartalmak

Írj bátran, ha szeretnél…

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*